Na jídlo s přáteli či s rodinou

Každý někdy řeší dilema, kam na jídlo, když přijedou přátelé z jiného města, rodinní příslušníci nebo si chcete jen tak vyrazit na dobrý oběd či večeři a nechcete určitě naletět na falešné recenze. Mnohdy i nepříliš profesionální obsluha zkazí celkový dojem z jídla, proto je dobré si pečlivě vybírat, kam vlastně zajít. Především byste se měli rozhodovat podle následujících kritérií:
přátelé sedící v restauraci u několika stolů

a) Česká nebo zahraniční kuchyně? = chci zkusit něco nového, neotřelého a zvláštního nebo raději vsadím na českou klasiku, ale kvalitně a dobře udělanou? Žádný závod!
b) Restaurace, fast-food nebo bistro? = chci si sednout do restaurace se vším všudy, nebo si chci raději sednout s přáteli nad hamburgerem někde v parku, či jsme spíše pro volný výběr a neomezenou nabídku?
c) Blízko či daleko od domova? = chce se mi jezdit autem nebo dojdu pěšky? Je to daleko, trvá to dlouho se tam dostat, nebo je to kousek a za pět minut?
d) Doma nebo tam? = chcete být skutečně „někde“ nebo byste raději zůstali i s přáteli doma a jídlo si objednali?
e) Drahé, středně drahé nebo levné stravování? = chcete něco kvalitního a dobrého, spokojíte se i s menšími ústupky nebo se chcete prostě jen levně najíst?
pěkná restaurace s připraveným stolem na hodování
Všechno tohle může hrát roli, spolu s alergiemi, preferencemi stravy a dietami a kdo ví čím vším. Na každou otázku byste si měli alespoň nějak odpovědět a podle toho najít například na on-line srovnávacích stránkách daný podnik, kde utratíte své peníze. Může to být skutečně menu či obědová restaurace nebo to může být bufet nebo taky nějaké hladové okno. Když se jde na jídlo, záleží na společnosti, na požitku a taky na tom, aby nám chutnalo. Vždycky je lepší vsadit na ozkoušenou kvalitu než se pokoušet oslnit něčím novým, co může být pořádný průšvih. Takže jestli znáte opravdu dobrou restauraci, raději své přátele pozvěte tam, než abyste je zatáhli do nějaké vietnamské restaurace na zahraniční speciality, které ale nikdo z nich neocení.